JU MS Hemijska škola ponovo prva na takmičenju

Jun 10 2016

 

 

Web dizajneri

Business development club (BDC) koji djeluje kao sekcija ispred studenata Ekonomskog fakulteta, Internacionalnog Burč univerziteta u Sarajevu, četvrtu godinu za redom organizuje Forum o domaćoj proizvodnji. Tematika ovogodišnjeg foruma bila je kvaliteta proizvoda kao i njihovo pozicioniranje na domaćem i inostranom tržištu.

Web dizajneri

Srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine su bili uključeni u ovaj projekt pod nazivom "Bolji kvalitet, konkurentnije tržište." Cilj je bio promovisanje bitnosti kupovine domaćih proizvoda među mladim ljudima gdje će do izražaja doći kreativnost, način promovisanja proizvoda, kao i cjelokupna ideja i uticaj na svijest potrošača o potrebi zaštite bosanskohercegovačke privrede.

Web dizajneri

JU MS Hemijska škola iz Tuzle uzela je učešće na ovom takmičenju, te sa članovima Grafičke sekcije, mladim kreativcima (grafičkim tehničarima-web dizajnerima) i mentorom Delilom Mehmedinović uspjela osvojiti prvo mjesto kao i vrijedne nagrade.

04

Ovim smo pokazali da je najbitnije da nastavimo sa pozitivnim trendom kupovine domaćih proizvoda jer na taj način punimo budžet naše države i pospešujemo obrazovanje, penzione fondove, zdravstvo...

Delila Mehmedinović prof.