Pravilna ishrana za dobro zdravlje

Nov 21 2017

21.novembra 2017.godine u prostorijama organizacije MIOS-a izvršeno je potpisivanje ugovora i dodjeljivanje grantova za podržane projekte Fonda za otvorene škole pri Fondaciji tuzlanske zajednice.

Predstavnici Razvojnog tima naše škole profesor Imširović Emir, profesorica Bećirović Ramiza i predsjednica Vijeća roditelja Koval Đenana bili su potpisnici Projekta "Pravilna ishrana za dobro zdravlje".

Sa navedenim projektom naš tim je aplicirao prema Fondaciji tuzlanske zajednice s ciljem da se ukaže na svakidašnji problem nepravilne ishrane kod djece i mladih, koja je i glavni uzrok nastanka mnogobrojnih oboljenja . Istraživanja su pokazala da je pravilna ishrana najbolja zdravstvena metoda i način prevencije mnogih oboljenja kod ljudi.

U navedenom projektu osim učenika i profesora Hemijske škole kao partneri uključene su i OŠ Miladije, OŠ Kreka, OŠ Pazar, odnosno njihovi učenici i roditelji. Učenici naše škole -nutricionisti će pripremiti i održati radionice u navedenim osnovnim školama učenicima trećih i četvrtih razreda, a nakon toga sa svojim profesorima održati radionice za roditelje navedenih učenika.

Kroz projektne aktivnosti želi se pomoći roditeljima da pravilno organizuju ishranu svoje djece, odnosno naučiti ih zdravim prehrambenim navikama. S tim u vezi izradit će se tablice zdravog načina ishrane za svakog učenika.

Ovim projektom cilj nam je podići svijest o značaju edukacije roditelja i učenika iz oblasti zdravlja, a ujedno doprinijeti da naši učenici nutricionisti svoje stečeno znanje u školi mogu prezentirati javnosti, što će im pomoći u budućem radu i obrazovanju.

Fotografije sa potpisivanja ugovora:

1

2

3

Profesorica Ramiza Bećirović , profesor Emir Imširović i predsjednica Vijeća roditelja Đenana Koval (potpisivanje ugovora)

4

5

Članovi Fondacije tuzlanska zajednica i predstavnici škola