Dan škole

Apr 04 2018

Hemijska škola u Tuzli utemeljena je daleke 1946. godine, a 31. mart je datum koji se obilježava kao Dan škole. Tim povodom je u petak, 30. marta, upriličena školska priredba s raznovrsnim sadržajima koje su pripremili učenici i profesori.

Posebnu radost i zadovoljstvo za sve učenike i zaposlenike Mješovite srednje hemijske škole predstavlja upravo ovaj rođendan s obzirom na uspjeh postignut u prethodnoj školskoj 2016/'17. godini – visoko 5. mjesto na vredovanju tehničkih škola u TK – što je, u svom obraćanju, s ponosom istakao i direktor Arif Švraka. Ova svečanost bila je ujedno i prilika da se najzaslužnijim za takav uspjeh uruče priznanja. Pored profesora i zaposlenika koji su svojim zalaganjem najviše doprinijeli da Hemijska škola postane „Škola za 5“, kako je rekao direktor Švraka, priznanja su dobili i učenici – troje za postignuti uspjeh u učenju i vladanju tokom prethodne školske godine (Alma Ahmetović, Elmir Smajlović i Irma Demirović), te dvoje za nesebično učešće u vannastavnim aktivnostima (Indira Habibović i Tarik Jašarević).

Rođendansku svečanost posebno su uveličali i gosti Hemijske škole, mladi iz Centra„Koraci nade“, koji su izveli svoju predstavu nagrađenu na Međunarodnom dramskom festivalu u Skoplju pod nazivom „Vijesti TV Tuzlanska so“.

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan školeDan škole

Dan škole

Dan škole