Veče savremenog pjesništva

May 24 2016

U cilju promocije lijepe riječi, čitalačke kulture i tuzlanskih savremenih pjesnika a u saradnji učenika Elektrotehničke i Hemijske škole iz Tuzle organizirano je lijepo književno druženje pod nazivom Veče savremenog pjesništva. Na druženje se pjesnicima Mirelom Udovčić, Mehmedom Parganom, Mariom Vranješom, Nihom Mešić Riverom, te Larisom Softić Gasal, došlo je mnogo više učenika nego što je namijenjena prostorija mogla primiti.

Učenici, domaćini druženja, i njihovi gosti su pokazali veliko zanimanje i simpatije i za ovaj „živi medij“ kako su nazvali svoje pjesnike. Nakon prvih informacija i čitanja pjesničkih ostvarenja, učenici nisu krili radoznalost i divljenje. Ova reakcija je bila obostrana jer su i sami pjesnici bili prijatno iznenađeni odzivom i reakcijama mladih.

Ideju i samu manifestaciju osmislile su profesorice bosanskoga jezika u ovim školama Amela Isanović i Larisa Softić Gasal, koje su ovom prilikom najavile novi susret u narednom periodu kada bi se trebali družiti sa dr. Edinom Šarić Golać čija je zbirka pjesama već naišla na dobar prijem kod publike.

Veče savremenog pjesništva

Veče savremenog pjesništva Veče savremenog pjesništva Veče savremenog pjesništva