Prijateljska utakmica odbojkaških sekcija

Jun 02 2019

U razvijanju vještina kod učenika, pored osnovnog edukacijskog programa, značajan doprinos daju i vannastavne aktivnosti. Naša škola obiluje velikim brojem sekcija gdje svaki učenik može pronaći nešto za sebe.

U nizu sekcija koje djeluju u našoj školi imamo i nekoliko sportskih. Njihov značaj je ogroman jer učenicima daje mogućnost za igru i tjelesnu aktivnost. Jedna od omiljenih sportskih sekcija u našoj školi je odbojkaška sekcija za djevojčice.

Od početka školske 2018./2019. godine osnovana je ženska odbojkaška sekcija koja broji 12 djevojčica. Treniraju jednom sedmično u dogovorenom terminu.

U protekloj godini devojčice koje su pohađala sekciju naučile su osnovne tehničke elemente odbojke, pravila ovog sporta, što je i omogućilo odigravanje prvih utakmica.

Naše odbojkašice su učestvovale na „Gradskom prvenstvu srednjih škola u odbojci“ a školsku godinu smo završili prijateljskom utakmicom između JU Mješovite srednje hemijske škole Tuzla i JU Mješovite srednje škole Tuzla.

U utorak, 28.05.2019. sa početkom u 13:30 sati odigrala se prijateljska utakmica između ženskih odbojkaških sekcija JU Mješovite srednje hemijske škole Tuzla i JU Mješovite srednje škole Tuzla. Utakmica se odigrala na zajedničkom odbojkaškom terenu.

Ovo je bila prva utakmica između ove dvije ekipe. Sve djevojčice su dobile priliku za igru i sjajno su je iskoristile. Ekipe su bile ravnopravne protivnice jer je za tri seta koliko se igralo rezultat bio prilično izjednačen.

Sve pohvale za naše djevojčice na izuzetnom zalaganju, borbi za svaku loptu i lijepoj igri, a najvažnije od svega na lijepom ponašanju i druženju.

Odbojkaška utakmica

Odbojkaška utakmica

Odbojkaška utakmica

Odbojkaška utakmica

Odbojkaška utakmica

Odbojkaška utakmica

 

Pripremio: Jasminko Brčinović, prof.