Dec 04 2019

 

 

Nagrada za Najboljeg glumca pripala Asmiru Ćorsuljiću

U periodu od 27.11.2019. do29.11.2019. u Skoplju, Sjeverna Makedonija održan je VI Međunarodni dramski inkluzivni festival "Igre bez maski". Na ovom jedinstvenom festivalu u regionu učestvovale su dramske grupe iz Bugarske, Rumunije, Srbije, Kosova, Makedonije i dramska grupa Centra za djecu sa višestrukim smetnjama "Koraci nade" kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Dramska grupa Centra "Koraci nade" predstavila se komedijom "Ljubav nema granica" za koju su tekst i režiju uradili osoblje Centra uz aktivno učešće članova dramske grupe.

"Ljubav nema granica" je priča o univerzalnim vrijednostima ljubavi i kako bez obzira na generacijske, geografske, nacionalne, vjerske i druge prepreke ljubav ipak nema granice. Oko 300 djece i mladih sa i bez invaliditeta imalo je priliku da pokaže svoje glumačke i plesne talente na velikoj i maloj sceni Makedonskog narodnog teatra, a oni najbolji su nagrađeni.

Dodjeljene su nagrade: Grand prix za najbolju predstavu, Nagrada za najbolju kolektivnu igru, Najbolji scenski izraz, Najbolja glumica, a Nagrada za najboljeg glumca pripala je Asmiru Ćorsuljiću učeniku JU MS Hemijske škole Tuzla. Asmir je u predstavi glumio glavnu mušku ulogu i ovo mu je treći put da učestvuje na festivalu. Osim što mu gluma dobro ide on se aktivno uključuje i u pisanje teksta za predstave i tehničku –tonsku obradu te rado pomaže i svojim kolegama u pripremanju uloga.

Asmir o ovim dešavanjima je rekao:
“Osjećanje kad sam dobio nagradu bilo je lijepo, lijep doživljaj, poučna predstava koja je našu državu predstavila u dobrom svjetlu. Zaista mi je drago da su prepoznali moj rad i trud, ali prije svega najvažnije je to da smo svi radili kao kolektiv i da bez ostalih učesnika u predstavi ne bi postigli ovakav uspjeh. Zahvaljujem se još jednom mojim prijateljima: Bojanu, Ardei, Edi, Armini, Izetu, Elmedinu, Šefiki i Edini, bez kojih ova priča ne bi bila to što je danas i drago mi je da smo napravili nešto što bi moglo da služi kao primjer drugoj djeci. Nevjerovatan osjećaj je to da smo mi napravili ovu i mnoge druge brojne predstave bez stručne i finansijske pomoći”.

Najbolji glumac

Najbolji glumac

Najbolji glumac   Najbolji glumac