Mar 31 2022

 

 

JU MS Hemijska škola Tuzla

24. mart 2022. godine

IZVJEŠTAJ: Školska takmičenja iz predmeta Engleski jezik

Dana 24. marta 2022. godine, od 8h do 12h, u MS Hemijskoj školi u Tuzli su održana tri takmičenja iz predmeta Engleski jezik. Organizatori su bili profesori Eldar Osmić i Aida Bajrić, a 20 učenika je pristupilo takmičenjima.

Takmičenju Spelling bee su mogli pristupiti učenici prvih i drugih razreda. Takmičenje je organizovano u skladu s od ranije utvrđenim načinom eliminacije učesnika, kako se to radilo na dosadašnjim školskim i regionalnim takmičenjima Spelling bee. Prva tri mjesta na takmičenju zauzeli su: 1. Knežević Andrej IId, Lejić Aleksandra IId i Kulanić Edina Ic.

Takmičenju Sushi spell je pristupilo 12 učenika. Nakon dvije runde, proglašeni su pobjednici i to: 1. Knežević Andrej IId, Knežević Sanjin IId i Halilčević Melisa IIIb.

Takmičenju Idioms and General knowledge je prisupilo 14 učenika, a najbolje ocijenjeni radovi suradovi učenica Aleksandre Lejić IId, Edine Kulanić Ic i

Ovom prilikom je takođe dogovoreno da na Kantonalnom takmičenju iz predmeta Engleski jezik, koje će biti organizovano 30. marta 2022., godine našu školu predstavljaju sljedeći učenici:

1. razred: Edina Kulanić, Anel Agić i Elma Džuzić

2. razred: Andrej Knežević, Sanjin Knežević i Samina Musić

Engleski jezik

Engleski jezik

Engleski jezik

 

Izvještaj pripremili: Aida Bajrić i Eldar Osmić